keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Sunnuntain mätsärit

Oltiin sunnuntaina Tuuloksessa kauppakeskus Tuulosen parkkihallissa Broholmeryhdistyksen järjestämässä Match Showssa. Olin ilmoittautunut ennakkoon netissä kyseiseen ilonpitoon, joten esitin Ninnin ensimmäisessä parissa pienissä pennuissa ja Pinjan samoin ensimmäisellä "vuoronumerolla" pienissä aikuisissa. Pieniä pentuja oli mukana reilu 10 ja Ninni pääsi ekalla kierroksella vastakkain kääpiösnautserin kanssa. Ravaaminen meni hyvin, samoin paikallaan seisoskelu, mutta pöydällä neiti olikin sitten aika paniikissa ja meni ihan kippuralle koko koira. Antoi tutkia itseään ja katsoa hampaat, mutta kyllä huomasi, että Ninniä hirvitti moinen touhu. Punainen nauha kuitenkin saatiin pöytämöröstä huolimatta. Punaisten kehässä päästiin vetämään letkaa ensimmäisenä kehän ympäri ravatessa ja siihen asti Ninni meni oikein nätisti, kunnes se ärsyyntyi takana taukoamatta räksyttäneelle toyterrierille ja haukahti takaisin. Seisottessa samainen ärhäkkä miniterrieritapaus räksytti Ninnin takana edelleen, eikä neiti oikeen meinannut malttaa keskittyä namin tuijottamiseen. Sijoitusta ei herunut, mutta Abby korkkasi hienosti ensimmäisen mätsärikokemuksensa ollen pienten pentujen punaisten saaneitten toinen! 

Koko mukana ollut shelttikööri, eli Abby 9 kk, Pinja 16 kk ja Ninni 8 kk.
Pienten aikuisten kehän alkua saatiinkin sitten odotella toista tuntia ja kerkesin hyvin käydä Pinjan kanssa pari kertaa tyhjässä kehässä ottamassa pöytätreeniä ja ravaamista eestaas. Yllätyin neidin käytöksestä halliolosuhteissa jo tässä vaiheessa ja kehään mentiin hyvillä mielin. Saatiin vastaamme mäyräkoira, joka esiintyi tosi hienosti. Pinja seisoskeli pöydällä tuomaritädin kopeloitavana kuin vanha tekijä ja liikkeetkin meni hyvin, paitsi kolmiota mennessä se peitsasi ainakin yhden sivun verran... Minä kun en oikeen ole hoksannut, miten saada Pinja ravaamaan hitaammassa vauhdissa. Sininen nauha saatiin ja jäätiin odottelemaan sinisten kehää.

Tässä välissä oli ihan hyvin aikaa käydä tuhlaamassa rahojaan kauppakeskuksen Musti&Mirrissä ja sieltä löytyikin hyvään tarjoushintaan Espreen shampoota valkoiselle turkille, hoitoainetta ja molemmille koirille pienet vilkkuvalot pantoihin.Pieniä aikuisia olikin 30 kipaletta ja vihdoin kuin sinisten kehä alkoi, niin olin jo ihan varautunut siihen, että meidät käteltäisiin ensimmäisten joukossa pois. Mutta vielä mitä! Tuomari valkkasi meidän 4 parhaan joukkoon ja lopulta Pinja oli pienten aikuisten sinisten nauhan saaneitten kolmas. Palkintopotti oli muutama puruluu, kakkapussiteline ja -pusseja, tuikkukynttilöitä ja tuikkukippo (ajankohtainen kapistus muuten).

Oli muuten väsyneitä shelttineitejä kun kotio päästiin... Pinja-raukka joutui kuitenkin vielä illalla korvaavalle rallyn harkkakerralle ja kyllä huomasi, että merleneiti oli ollut monta tuntia "ihmisten ilmoilla" aikaisemmin samana päivänä. Ei oikein keskittyminen meinannut riittää koko harkkakerraksi. Kokonaisuudessaan kivasti meni kuitenkin reenit, kun tehtiin noin 15 tehtävän rataa pariin kertaan ja muuten odotteluaikana itsenäisesti yksittäisiä liikkeitä. Me hiottiin Pinjan kanssa edelleen oikella seuraamista ja mun jalkojen välistä pujottelua.

Tänään mennään Ninnin kanssa jälleen shelttikoulutukseen treenailemaan näyttelyjuttuja ja varsinkin sitä pöytää! Toivottavasti ei sada ainakaan ihan kaatamalla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti