Pinja

15 kk

Taimitarhan Lahja, kutsumanimeltään Pinja

Rotu: shetlanninlammaskoira

Syntymäaika: 10.12.2011

Väri: blue merle 

Säkäkorkeus: 38,5-39 cm

Paino: 9,4 kg

Isä: FI MVA JMV-10 HeJV-10 Blomlane's True Blue "Robin" 

Emä: Taimitarhan Halla "Fanni" 

Kasvattaja: Pia Rajala, Taimitarhan Kennel

Pinja jalostustietojärjestelmässä

Oltuani lähes 4 vuotta ilman koiraa, pentukuume kasvoi ylitsepääsemättömän suureksi ja elämäntilanteenkin ollessa koiralle suotuisa, muutti Pinja meille vuonna 2012 helmikuun 1. päivä. Rotuvalintana sheltti oli aika ilmeinen, sillä olin hoitanut Tara -shelttiä monen vuoden ajan ihan sen pentuajoista saakka ja se tutustutti minut tähän valloittavaan rotuun. Toki muitakin rotuja puntaroin, aina sekarotuisesta rescue-koirasta parsonrusseliin ja kääpiöpinseriin. Lopulta sheltti vei voiton kokonsa, monipuolisuutensa sekä mukautuvaisen luonteensa ansiosta kaunista ulkonäköä unohtamatta. Pinjan myötä elämäni onkin ollut antoisaa ja täynnä koiramaista touhua.

Pinja on reipas ja utelias nuori koiraneiti, täynnä elämäniloa ja vauhtia. Pinjan lempparijuttuihin kuuluu ehdottomasti metsässä vapaana juokseminen, kepit, pallot, vinkuvat lelut, Ninnin kanssa leikkiminen ja ruokakin neidille on maistunut alusta asti hyvin (tätä neitiä on ollut helppo motivoida koulutuksessa ruuan avulla!). Onneksi neiti osaa ottaa iisistikin ja lempipaikka kotona sillä on omistajansa sänky.
Muita koiria kohtaan Pinja on utelias, itseään innokkaampia koiria se yleensä aluksi vieroksuu, mutta lämpenee hyvin nopeasti uusillekin tuttavuuksille. Muutaman epäonnekkaan sattumuksen myötä Pinja pelkää kuollakseen irtiolevia, suoraan kohti juoksevia koiria. Tällöin Pinjan mielestä paras puolustus on hyökkäyksen sijaan pakoon pinkominen.
Pinja on tullut iän myötä uusia ihmisiä kohtaan hieman varautuneeksi ja useimmat lapset ovat Pinjan mielestä melko pelottavia tapauksia. Tutut ihmiset saavat Pinjan sen sijaan vallan iloiseksi ja silloin häntä kyllä heiluttaa koiraa.
Paimennusviettiä Pinjalta löytyy ja jo pennusta asti sen kanssa on saanut kiinnittää paljon huomiota siihen, ettei autojen, pyöräilijöiden, hiihtäjien taikka rullaluistelijoiden perään ole suotavaa pyrkiä. Tämän asian kanssa painiskellaan edelleenkin arjessa, välillä menee oikein hienosti, eikä neitiä kiinnosta pätkääkään ohi sujahtavat asiat. Toisinaan tuntuukin sitten, että namia pitää olla koko ajan tarjolla, jotta Pinja ei keskittyisi kyttäämää takaa lähestyvää onnetonta pyöräilijää...

Pinjan kanssa ollaan käyty muutamissa mätsäreissä harjoittelemassa näyttelykäyttäytymistä, kerran ollaan virallisessa kehässä pyörähdetty ja harrastuksiimme kuuluu tällä hetkellä ohjatusti rally-toko. Tokon alkeiskurssin kävimme syksyllä 2012, jonka jälkeen tokoilua on jatkettu itsenäisesti säännöllisen epäsäännöllisesti. Tulevana kesänä olisi tarkoitus tutustua agilityn saloihin.Terveys:

Silmät pentuna täysin terveet, 17.3.2013 todettu distichiasis (muutama hentoinen ylim. karva) 
Sydän terve
Lonkat tullaan kuvaamaan 2013
Kyynäret tullaan kuvaamaan 2013
Polvet 0/0
Selkä tullaan kuvaamaan 2013
Hampaat kaikki, saksipurenta

Pinjan kasvun kehitys:

12 viikkoa paino 4 kg
13 viikkoa paino 4,6 kg
16 viikkoa paino 5 kg
18 viikkoa paino 5,8 kg
19 viikkoa paino 6 kg ja säkäkorkeus 35 cm
20 viikkoa paino 6,5 kg
23 viikkoa säkäkorkeus paino 7 kg ja 36 cm
25 viikkoa säkäkorkeus 37,5 cm
7 kuukautta paino 8 kg ja säkäkorkeus 38 cm
8 kuukautta paino 8,2, säkäkorkeus 38,5 cm
10 kuukautta paino 9 kg

Match show -tulokset 2012

Parola 14.4. Pentujen SIN 2.
Parola 22.4. Pentujen SIN 2.
Hattula 12.5. Pentujen SIN 2.
Liminka 17.5. Pentujen PUN1. BIS 7.
Merijärvi 19.5. Pentujen PUN 2.
Hämeenlinna 27.5. Pentujen PUN 5./6
Hämeenlinna 7.6. Pentujen SIN, ei sijoitusta
Iittala 12.8. Pentujen SIN, ei sijoitusta
Miemala 30.9. Pentujen PUN 2. BIS 4.

Match show -tulokset 2013

Tuulos 14.4. Pienet aikuiset SIN 3.
Kempele 28.4. Pienet aikuiset PUN ei sij.
Raahe 25.5. Pienet aikuiset SIN 2.

Näyttelytulokset

Jyväskylä KV 11.11.12 JUN-H
Arvostelu: "Narttu, jolla epävarmat korvat, toinen pystyssä. Hyvä ylälinja ja pään muoto. Bluemerle-väritys liian suuret mustat läikät. Näyttää hieman hermostuneelta kehässä, haukkuu liikkeessä."

Tuomari Gunnel Holm, Suomi

Orivesi KR 8.6.13 NUO-H
Arvostelu: "17 kk. Kookas ja lihavassa kunnossa esitetty nuori narttu, jolla hyvä raajaluusto. Ikään nähden riittävät kulmaukset. Ilmeikäs, liikkuvaiset korvat. Alaleuka saisi olla leveämpi. Hyvä ryhti seistessä. Liikkuu lyhyellä, hieman kierteisellä askeleella. Oikeanlaatuinen karvapeite, jossa kirkkaat värit ja laajat mustat läikät. Miellyttävä luonne." Rodunomainen lähestyttäessä.
Tuomari Maret Kärdi, Viro

Kuvia matkan varrelta:

Pinja ja Helmi-sisko 6-viikkoisina
10 viikkoa
12 viikkoa


14 viikkoa5 kuukautta
6 kuukautta 3 vkoa
7 kuukautta
8 kuukautta
9 kuukautta
10 kuukautta
1 v

1 kommentti:

  1. Ihana nähdä Fannin jälkeläisiä. Terveisiä!Toivottaa Fanni ja perhe

    VastaaPoista