sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Muutto takana ja harkkajuttuja

Hiphei, täällä taas pienen päivitystauon jälkeen uutta energiaa pursuten. Tähän taukoiluun on jälleen ollut syynsä, nimittäin me muutettiin pääsiäisen aikana uuteen asuntoon. Eli uuteen kaupunginosaan ja lenkkimaastoihin tutustuminen on ollut kuluvalla viikolla pääosassa kaiken työharjoittelun, kämpän laittamisen ynnä muun pakollisen lisäksi. Pinjalle tämä oli siis jo toinen muutto meillä ollessaan ja hienosti on neiti sopeutunut uuteen asumukseen, samoin kuin Ninnikin. Pinja myös päätti, että nyt kun on uusi kämppä, niin voishan sitä aloittaa ne juoksut tähän huhtikuun alkuun... Eli molemmat neidit on nyt samaan aikaan juoksussa ja oikein viriileitä tapauksia ovatkin, huh! Kovasti siis koittavat saada tehtyä uusia sheltinpentuja maailmaan keskenään.

Sunnuntaina on lupa...

...levähtää vähän.
Viime keskiviikkona otin Ninnin mukaan Hämeen shelttien koulutukseen Kangasalalle toiveena saada soopelilapselle vähän pöytäkokemusta ja näyttelyreeniä ennen erkkaria (joka on muuten aivan liian pian...).
Reeniä tosiaan saatiin ja rutkasti sitä vielä tarvitaan, ennen kuin voisin sanoa, että tuo neiti handlaa sen homman. Hyvä kun en itekään osaa kehäkäyttäytyä sen peremmin kuin koirakaan...
Ninni pääsi pöydälle kopeloitavaksi ja pentuhan meni ihan mutkalle, kun outo ihminen tuli silittelemään. Sai olla tosi tarkkana, ettei Ninni ois pudonnut pöydältä alas, niin kovasti se koitti nojailla meiläläiseen koko painollaan. Ei se kuitenkaan hampaitaan vilautellut, mutta jänskätti vaan hirmuisesti koko tilanne: uusi paikka, paljon koiria ympärillä ja outo ihminen vielä haluaa käpälöidä.

Näyttelyhihnassa Ninni onneksi kulki suurimman osan ajasta nätisti ja tuo pitää todellakin esittää kävelyvauhdissa, hidas hölkkä saa penskan loikkimaan vähän liian innoissaan. Seisominen menee ihan hyvin, vaikka Ninnistä olis välillä kiva pistää takapuoli maahan. Maassa tököttämisestä en ota paineita, ainut asia mikä nyt jännittää erkkaria ja tulevaisuutta ajatellen, on pöydällä oleminen. Onhan Ninniä pöydällä pidetty, mutta ennen viime keskiviikkoa vain kotioloissa. Harmi kun alkuvuodesta ei mätsäreitä ole täällä päin järkätty, niin olisi päässyt pöytää harjoittelemaan ihan "tosi olosuhteissa". Viime keväänä Pinja oli just sopivassa iässä mätsärikauden startattua ja sen kanssa päästiin heti harjoittelemaan näyttelyjuttuja.

Perjantaina oltiin Pinjan kanssa rallyharkoissa ja oikealla seuraamista hiottiin oikein kunnolla. Imuttamalla mennään tätä harjoitellessa vielä ja oikealla seuraaminen on nyt saanut vihjesanakseen "vierellä". Tehtiin hyppyä sekä agility- että toko-esteellä ja Pinja on kyllä hoksannut, mitä "hyppy" -sana tarkoittaa. Uutena asiana tuli seuraamispuolen vaihtaminen ohjaajan takaa ja jalkojen välistä. Takaa vaihtamisen Pinja tajusi äkkiä, jalkojen välistä menemisen hoksaamiseen menikin vähän kauemmin aikaa ja se on itsellenikin haastavampaa. Tälle keväälle onkin enää kaksi harkkakertaa luvassa + yksi korvaava kerta, joka on viikon päästä sunnuntaina. Tässä pitäisi siis alkaa pohtia kovasti ensi kesän ohjattuihin treeneihin osallistumisia, että mihin hakisin ja kumman koiran kanssa. Ninnin kanssa voitaisiin aloitella rally-tokoa ja Pinjan kanssa yritetään päästä agilityn alkeisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti