sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Aurinkoisen sunnuntain mätsärit

Kotiuduttiin tuossa hetki sitten Kempeleen mätsäreistä, jotka siis pidettiin kauppakeskus Zeppelinin vieressä olevan Musti&Mirrin parkkialueella. Mukana oli tällä kertaa Nala-labbis, joka osallistui "babypuppies"-luokkaan, joka oli erikseen 4-6 kk:n ikäisille pentusille. Ninni meni 7-12 kk:n ikäisten pienten rotujen pentujen luokkaan ja Pinja pienten rotujen aikuisiin.
Saavuttiin hyvissä ajoi paikalle ja kerkesin kuivaharjoitella tyhjässä kehässä molempien neitien kanssa ennen kehien alkua. Kuvamatskua ei tältä mätsärireissulta ole ihan hirveästi, sillä mulla ja Nalan omistajalla oli kehät samaan aikaan ja koko ajan sai pitää huolta siitä, että varmasti oli omalla vuorollaan kehässä. Meikäläisen neideistä ekana vuorossa oli Pinja ja parikehässä meillä oli vastassa welsh corgi. Pinja oli nätisti pöydällä ja siinähän se on kyllä aina malttanut seistä tuomarin lääppiessä, mutta liikkeitä vähän jännitin... Turhaanpa kuitenkin etukäteen pohdiskelin moista asiaa, sillä neiti P ravasi oikein hyvin ja punainen nauha saatiin.

Mätsäriseuralainen Nala (pian 5 kk)


Hei, me liikutaan!

Jäätiin odottelemaan punaisten kehää ja sitä saikin odotella, sillä pieniä aikuisia oli reilu 30 kappaletta. Punaisten kehässä Pinja meni jälleen kivasti, eikä hermostunut ollenkaan edellä ravaavalle koiralle, vaikka se hidastelikin ja oltiin välillä tosi lähellä sen takapuolta. Tuomari kätteli heti ekan liikkeiden esittelykierroksen jälkeen muutamia koirakkoja pois kehästä ja seisotti, tutkaili ja katsoi muutamilta koirilta yhtä aikaa liikkeitä (esim. kaksi samanrotuista koiraa kehotti liikuttamaan samaan aikaan muiden seistessä). Meidätkin käteltiin lopulta juuri ennen sijoittujien valintaa pois ja olin kyllä tosi tyytyväinen Pinjan kehäkäytökseen. Tämän päivän mätsäreissä oli kivaa aurinkoisen sään lisäksi sekin, että kaikki osallistujat palkittiin pienellä herkku- ja kalenteripalkinnolla.

Tässä tais just tuomaritäti olla tuomassa meille lohdutuspalkintoa, on ainakin oma ilme sen mukanen. :D
Ninniä vastassa oli parikehässä japaninpystykorva tai volpino italiano, en mää niitä niin hyvin erota! Mutta kuitenkin Ninni esiintyi tosi nätisti ja ennen kaikkea rauhallisesti. Pöydällä neiti ei mennyt ollenkaan mutkalle tai kyyristellyt selkäänsä, kuten parin viikon takaisissa Tuuloksen mätsäreissä. Punainen nauha siis myös Ninskille. Pienten rotujen pentuja ei ollutkaan kuin reilu 20 ja punaisten kehä tulikin aika lyhyen odottelun jälkeen. Siinä odotellessa tosiaan tein taas huomiota mun neitien luonteenpiirteiden erosta. Ninni on tosiaan melko sylivauva ja mun sylissä se nytkin nuokkui omaa vuoroaan odotellen. Pinja sen sijaan on hermoheikompi tapaus ja sille rauhottuminen tuollaisessa koiria vilisevässä paikassa on tosi haastavaa. Parempi tosiaan näin päin, sillä Ninniä tulen tulevaisuudessa enemmänkin näyttelyissä kuljettamaan kuin Pinjaa, joka saa keskittyä elämässään muihin harrasteisiin kuin näyttelykeikoiluun. Ninni meni sievästi kehässä tälläkin kertaa ja tuomari valitsi meidät neljänsiksi. Palkinnoksi saatiin Nutron penturuokaa 2 kg säkki, kakkapusseja, kalenteri ja punkkipihdit. Oikein tyytyväinen olin tämän päiväisiin näyttelyharjoituksiin ja onhan nuita mätsäreitä tulossa tässä kevään aikana täällä Vihannin lähistöllä melkein joka viikonloppu. Oikein saadaan kunnolla reenailla tulevia virallisia näyttelyitä varten molempien tyttöjen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti