sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Viikonloppuvisiitillä Savossa

Perjantai-iltapäivänä pakenimme koko poppoon voimin lumituiskuisesta Hämeenlinnasta tänne vielä toissapäivänä lumettomalle Siilinjärvelle. Matka meni oikein leppoisasti ja illalla käytiin lyhyehkö lenkki melkoisen kylmässä viimassa. Muutenkin perjantai oli koirien osalta ollut tylsä päivä, joten ilta meni niillä painiessa ja riehuessa. Huomaa kyllä, että nuo ovat tottuneet lenkkeilemään päivässä monta tuntia, eikä ne vähemmälle liikunnalle joutuessaan oikein osaa olla siivosti. Onneksi ovat molemmat väsytettävissä myös kaiken maailman aktivoinnin avulla, mutta itse tykkään kyllä enemmän koirien kanssa lenkkeilystä kuin ratkottavien pulmien keksimisestä.

Eilen pitkän aamulenkin jälkeen molemmat olivatkin tyytyväisiä ja aamupäivällä vein ne hoitoon päivän ajaksi, kun itse lähdin kiertelemään ystäväni kanssa kauppoja Kuopion Matkukseen (oli muuten aika tulokseton shoppailureissu). Tytöt olivat yli 5 tuntia hoidossa Nami-koiran luona ja hyvin niillä oli mennyt. Olivat jaksaneet riekkua, mutta myös levänneet välillä. Ninni ei ollut kovin vieraskorealla tuulella, vaan pissoja oli pitänyt tehdä sisälle useammat ja yhdet kikkareetkin lattialta löytyi. Ulkona neidit olivat päässeet käymään useita kertoja, mutta siellä homma oli mennyt leikkimiseksi. Pientä takapakkia siis tässä sisäsiisteysasiassa on havaittavissa! Mutta luulen että kun kotiin päästään, niin palikat taas loksahtaa tuon penskan päässä jotekin paikoilleen... tai ainakin toivon niin oikein kovasti.

Eilen illalla annoin koirille tekemistä "el torojen" muodossa ja nämä härän jostain osasta tehdyt pötkylät maistuivat molemmille niin hyvin, että Ninni päätti yöllä käydä "tekemässä yllärit" mummilan pesuhuoneeseen. Pinjalla puolestaan oli maha tänä aamuna niin löysällä, että aamulenkin jälkeen se pääsi villahousujen pesulle. Muuten on ollut kyllä oikein leppoisa ja talvinen viikonloppu. Saa nähdä, millaiset kinokset meitä Hämeenlinnassa odottaakaan! Illalla mennään Pinjan kanssa pitkästä aikaa ohjattuihin rallyihin, joita ei ennen joulua olekaan tiedossa kuin pari hassua kertaa. Pitäisi tässä pikkuhiljaa päättää, jatketaanko tuota rallya vielä ohjatusti vai koitetaanko mahtua johonkin agin alkeet -ryhmään. Rallyssa on se hyvä puoli, että sitä on niin helppo treenailla itsenäisestikin. Agilityn aloittamisessa haluaisin ehdottomasti päästä jonkun valvovan silmän alle ja treenaamaan kunnollisissa olosuhteissa (=hallissa).

Ärsyttävää, kun tää bloggeri välillä on sitä mieltä, että kuvia vielä mahtuu laittamaan, mutta esimerkiksi nyt en saa laittettua yhtä Ninnistä otettua nappisilmäkuvaa tänne. Höh!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti