tiistai 18. joulukuuta 2012

Viime viikonlopun touhuista

Viime lauantaina otin molemmat koirat matkaan sosiaalistumisreissulle Hämeensaaren Mustiin&Mirriin. Lauantaisin kyseisessä liikkeessä on pentutapaaminen alle 1-vuotiaille koirille, mutta ajattelin Pinjan sulautuvan sakkiin leikkisällä olemuksellaan. Paikalla oli collienarttu, cockeriuros ja sekarotuinen, mahdottoman hellyyttävä rescue-pentu. Kaikki pennut olivat hyvin tasaväkisiä, eikä hurjasti riekkuvia tapauksia tällä kertaa ollut mukana ollenkaan. Pinja ihastui colliepentuun, koska kaikki colliesukuiset koirat on sen mielestä niin iiihania. Ninni kävi tutustumassa kaikkiin vuorotellen ja häntä heilui penskalla vimmatusti. Kovin pitkään kaverit eivät mun neitokaisten kanssa pentuaitauksessa viihtyneet, vaan yksi toisensa jälkeen häippäsivät omille teilleen. Pinja saikin omia aitauksessa olleen samanlaisen keilamallisen aktivointilelun, jonka olen noille joululahjaksi ostanut! Hyvä nähdä, että lelu oli sille mieluinen. ;)
Käytin tilaisuutta hyväkseni ja hengasin vielä vähän aikaa koirien kanssa pentuaitauksessa. Molemmille kaupan hälinä ja vieraiden ihmisten rapsutukset tekevät vain hyvää! Pinjalla meinasi olla asiaa kaikille niille koirille, jotka liikkeeseen tulivat shoppailemaan, joten naksutin oli meillä kovassa käytössä ja nameja kului kiitettävästi hiljaisuutta harjoitellessa. Hienosti molemmat koirat keskittyvät, kun nameja on näköpiirissä. Ostin molemmille Recinelin purukrokotiilit ja pakastealtaasta barffimössöjä.

Sunnuntaina meillä oli Pinjan kanssa viimeinen kerta rallyn alkeita ja kouluttajat olivat järkänneet meille pienet möllikisat. Ulkopuolinen tuomarikin oli paikalla arvostelemassa ja palautetta omasta tekemisestä oli kiva saada muiltakin kuin vain ryhmän kouluttajilta. Rata meni meidän osalta ihan kivasti, mitä nyt meikäläinen töppäili yhdessä kohdassa niin, että ohjasin Pinjan väärältä puolelta perusasentoon yhdessä tehtävässä ja oltiin lopulta neljänsiä viidestä osallistujasta. Omaa töppiäni en edes huomannut, varmaan jännitin siinä ulkopuolisen tuomarin silmien alla niin paljon.
Ensi vuonna meidän rallyt jatkuvat 11.1. Uusia agilityryhmiä ei ole Janakkalan Koirakerholla  alkamassa nyt keväälle, mutta toivon mukaan kesällä päästäisiin aloittamaan Pinjan kanssa kyseisen lajin testaaminen. Ninni kanssa en ole ilmoittautunut millekään kyseisen koirakerhon kurssille, kun sopivaa ryhmää ei tulevana keväänä oikein ollut alkamassa. Jospa sitten jonkun muun tahon järjestämälle kurssille alkukeväästä mentäisiin.

Muuten viikonloppu menikin lenkkeillessä ja metsässä rämpiessä. Oli hyvät lenkkeilykelit, vaikka tuuli vihmoikin melkoisen navakasti! Ninni sai suosiolla pitää toppatakkia päällään.
Täällä me jo kovasti joululomaa odotellaan ja perjantaina se jo koittaakin, jipii! Saa hetkeksi unohtaa kouluhommat. Suunnataan koirien kanssa Vihantiin pariksi viikoksi äidin/mummun ruokakaappeja tyhjentämään ja maalle rentoutumaan.


Ninni-natiainen 4 kk 3vko:a

Kaunis Piipainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti