tiistai 9. lokakuuta 2012

Viime päivien kuulumisia

Kotiuduttiin just näin "vapaapäivää" piristävältä metsälenkiltä molempien koiruuksien kanssa ja hauskaahan meillä oli! Ninnikin on niin reipas tyttö, että jaksaa liki tunnin metsälenkin tehdä ja sen päälle vielä kirmaa kotipihalla pallon ja Pinjan perässä. Nyt molemmat nukkuvatkin tuossa vieressä ja latailevat akkujaan. Tässä muutamat kuvat viime lauantain metsälenkiltä, kun en tänään ottanut kameraa matkaan.

Ninni ja hänen takkinsa (joka muuten alkaa olla kohta liian pieni!)
Haaveilevainen neitokainen
Katse kohti nameja!
Käytiin viime lauantaina Ninnin kanssa Musti&Mirrissä pentutapaamisessa sosiaalistumassa. Pinjan jätin ihan tarkoituksella kotiin sillä halusin nähdä, kuinka arka pentu on ilman Pinjan tuomaa turvaa. Hienostihan Ninni käyttäytyi ja meidän mennessä liikkeeseen, siellä olikin vasta yksi toinen pentu, joka oli 5 kuukauden ikäinen urossheltti! Annettiin koirien nuuhkia toisiaan aluksi hihnassa ja hetken päästä laitettiin ne pentuaitaukseen kahdestaan. Aluksi toinen shelttipentu alisti Ninniä hyppäämällä sen selkään, joten Ninnillä meni häntä takajalkojen väliin ja muutenkin käyttäytyi alistuvasti (olihan toinen pentu jo kooltaan ihan eri luokkaa kuin Ninni). Kun pentuja alkoi tulla enemmän, niin Ninnikin rohkaistui ja sehän alkoi omimaan yhtä lelua ja ärähti kyllä muille, jos koittivat alistaa tai ottaa "hänen leluaan". Että kyllä tuolla nuorella neidillä luonnetta on, siitä ei ole epäilystäkään. Tälläkin kertaa tuli ostettua koulutusnameja, jotka olin havainnut tosi hyviksi Pinjan kanssa treenatessa ja ostin molemmille myös naudat putkiluut, joita koirat kolusivat antaumuksella koko lauantai-illan.

Sunnuntaina tavattiin Ninnin kanssa saman kasvattajan sijoitusnarttupentu Abby, joka on Ninniä 2,5 viikkoa vanhempi. Käytiin kävelyttämässä pentuja ja ne saivat juosta hetken vapaana keskenään tässä läheisellä pienellä pellolla. Meno oli hurjaa ja molemmilla näytti olevan niin hauskaa! Sovittiinkin että pidetään pentumiittejä tässä niin usein kuin keretään ja otetaan näyttelytreenejäkin yhdessä, kun Abby asustaa tosiaa tässä meidän lähellä.

Eilen, eli maanantaina, käytiin viemässä meillä kylässä ollut kaveri rautatieasemalle ja otettiin molemmat koirat matkaan. Sai Ninnikin nähdä junia ja ihmispaljoutta. Pentu käveli reippaasti aseman pihalla, mutta kun Pinja haukahtelikin kuulutuksille ja meinasi komentaa ohi kulkevia ihmisiä, niin Ninnille meinasi hätä tulla. Kun Pinja rauhoittui ja malttoi keskittyä nameihin ja meikäläiseen, niin Ninnikin otti lunkisti. Pinjallekin teki tosiaan hyvää päästä ihmisvilinään, sillä iltapäivä viiden junasta ihmisiä purkautuikin melkoinen lössi ja meidän iso tyttö olikin moisesta aika hermona. Ei oo tosiaan maltilla pilattu tuota neitokaista ja sen kanssa saa kyllä tehdä töitä, että malttaa keskittyä olennaiseen eikä ihan kaikkea liikkuvaa tarvitse paimentaa.

Tähän loppuun pari kuvaa tältä aamulta.

Pinja päivää vaille 10 kuukautta! Metsälenkin jälkeen hasuisen näköinen turkki.

Hmm, ihan normaali kakara. On se vaan kasvanut!

Meidän "melkein aikuinen nainen".

Pallohirmu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti