torstai 20. syyskuuta 2012

Tokon alkeita ja pennun kasvua

Eilen meillä oli Pinjan kanssa tokon alkeiskurssin eka kerta ja kolme kertaa vielä luvassa samalla kurssilla. Meitä oli kurssin aloituksessa 4 koirakkoa, vaikka 6 piti olla, mutta luultavasti erittäin syksyinen sää verotti osallistujia. Alokasluokan liikkeitä käydään kurssilla läpi ja nyt ekalla kerralla tehtiin perusasentoa ja seuraamista, joiden hiominen on meillä kotiläksynä. Meille perusasento on vielä hankala, sillä Pinja on yleensä ihan vino ja tykkäis jäädä liian taakse istumaan. Joskus kun olen epähuomiossani sen tassulle astunut, kun ollaan tokohommia itsenäisesti harjoiteltu, ja Pinjahan tosiaan muistaa niin hyvin sen! Tässä sitten reenaillaan ja toistoa toiston peräänhän tuo vaatii, että Pinja oppii luottamaan siihen, ettei sitä tallota, vaikka tulee melkein mun jalkaan kiinni. Pinja on kuitenkin siitä kiva, että on helposti motivoitavissa namipalkalla ja se jaksaa kyllä tehdä hommia.

Ninni meni meidän tokokurssin ajaksi kasvattajalleen hoitoon ja oli kuulema riekkunut koko ajan kasvattajan aikuisten koirien kanssa. Illalla kun kotiin päästiin niin neiti veti vielä melkosta rallia Pinjan kanssa melkein pari tuntia, ihan nukkumaanmenoaikaan asti. "Melko" virkee pentu siis! Muutenkin tää viikko on mennyt koirien kans ulkoillessa ja leikkiessä. Pinjan kanssa ollaan tehty pitempiä lenkkejä, mutta Ninnikin pääsee joka päivä pari kertaa hihnassa tekemään lyhkäsempiä kävelyitä lähimetsikköön ja kävelyteille. Hienosti neiti menee hihnassa ja musta tuntuukin, ettei se oo varmaan edes vielä tajunnut olevansa kiinni... Tai sitten kaikki ulkona olevat uudet asiat on sille vielä niin jänniä, ettei se malta kiinnittää pantaan ja hihnaan mitään huomiota.

"Eikait se haittaa, että mä vallotin tän Pinjan pedin?"

Pinja nauttii syysauringosta tapansa mukaan silmät sirrillään!

Lievä etukeno...

"Omnomnom.. vaahteranlehtiä!"

"Siskokset" sohvalla

"Tässä me neidit niin nättinä kahestaan!"

Punnitsin Ninnin toissapäivänä ja n. 1750 grammaa on sillä tällä hetkellä painoa, eli puoli kiloa on tullut puolessatoista viikossa lisää ja muutenkin tuo neiti on kyllä kasvanut. Ulkonakaan sen meno ei oo enää pelkkää kömpelöä kaatuilua ja jotenkin sen kuonokin näyttää suipontuneen hiukan. Ninnillä on ruoan vaihtokin just menossa, kun siirrytään Royal Caninin penturuuasta Golden Eaglen holistic
-penturuokaan. Mielummin syötän tuota holisticia kun RC:n tuntuu olevan suurimmalta osin vehnää ja muutenkin tuo pentu tuntuu kakkaavan melkoisia määriä... Yllätin Ninnin muutama päivä sitten syömästä omaa kakkaansa ja annoin sille sitten naudan mahalaukkua nappuloiden sekaan. Eipä oo ainakaan naudanmahan syömisen jälkeen koittanut pistää kakkaa poskeensa ja hyvä niin! Myös raakaa jauhelihaa oon sen ruokaan silloin tällöin lisäillyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti