maanantai 14. toukokuuta 2012

Tarinointia viime viikosta ja kesälomailua pohjoisessa

Täällä sitä taas ollaan, mummin ja vaarin nurkkia hiekottamassa ja parketille ilopissailemassa. Ei varmaan tarvitse liiemmin tarkentaa, että Pinja siis hoitaa nuo edellämainitut! Kesäloma onkin tänä vuonna vähän aikaisin, sillä kesä-elokuu menee kivasti töissä. Otetaan nyt sitten ilo irti täällä vähemmän keväisessä Vihannissa, josta muuten löytyy vielä lumikasoja ja lämpömittari näyttää huikeaa + 8 astetta. Kyllä me hämäläistyneet likat täällä taretaan, kunhan muistetaan pukea tarpeeksi vaatetta päälle!

Viime viikosta sen verran, että metsälenkkeiltiin oikeen urakalla ja Pinja sai ihmetellä kaiken maailman ötököitä, joita tuleva kesä on jo herättänyt pörräämään meidän ilonamme Hämeenlinnassa. Muuten viime viikko oli täynnä ihan normaalia menoa ja tietty vähän kiirettäkin piti, kun mulla oli viimenen kouluviikko tälle keväälle. Lauantaina käytiin muutaman viikon mätsäritauon jälkeen kehässä pyörähtämässä, kun Hattulassa järjestettiin Match Show. Sateinen ja tuulinen keli vähän verotti hilpeää tunnelmaa, mutta kehässä venkoilu lämmitti onneksi horkkaan vaipuneita luita ja ytimiä varsin mukavasti. Pentuja oli tällä kertaa 24, eli ihan kiva määrä ja kaikki (niin pienet kuin isot) olivat samassa luokassa. Noh, tuomari oli tällä kertaa mukava ja tarkasteli jokaisen pennun hyvin perusteellisesti. Oltiin Pinjan kanssa numerolla 12 ja kehään päästiin komean akitan kanssa. Sininen nauhahan sieltä jälleen pompsahti, sillä tuomari kehui akitaa "päivän parhaaksi liikkujaksi" ja sanoi, että oli kyllä kaksi niin eri tyyppistä ja -ikäistä koiraa kehässä, siitä siis sininen nauha meille. Olin neitiin tyytyväinen, mitä nyt itse tuli viljeltyä nameja ympäri kehää sormet kohmeessa ja Pinja-syöpön tietty piti pelastaa jokainen maahan pudonnut herkku! Pinja jaksoi seistä ihan ok, pientä levottomuutta oli kuitenkin havaittavissa. Pöydällä Pinja oli reipas ja hampaiden katsominen sujui entistä paremmin. Odoteltiin sinisten kehää varmaan joku tunti ja kun kehä viimein koitti, alkoi iloisesti sadella vettä... Noo, siinä sitten kierrettiin 11 muun pennun kanssa kehä ja päästiin 5 parhaan joukkoon. Siinä vaiheessa olin aika ihmeissäni, sillä Pinja oli aika levoton ja esitti jos jonkinlaista pomppua ja koitti istuakin kun sitä seisotin. Lopulta sijoituttiin sinisten pentujen 2. ja hävittiin jo tutuksi tulleelle kilpakumppanille, eli viime mätsäreissä Parolassa ekalla kierroksella vastassa olleelle villakoiralle. Saatiin aika kiva palkinto, nimittäin ruokasäkki (2kg), ankanfile-herkkuja, ruusuke, puruluu, lippis ja heijastin. Sai siis ihan kivasti vastinetta 6 euron osallistumismaksulle! Kameraa meillä ei valitettavasti ollut mukana, joten kuvamateriaalia ei tällä kertaa meidän mätsäröinneistä ole.
Kun selvittiin mätsäritunnelmasta, niin uupunut Pinja veteli sikeitä seuraavat pari tuntia ja itse sain lämmitellä kohmeisia jäseniäni rauhassa.

Eilen matkattiin junalla tänne Vihantiin ja matka meni tosi hyvin Pinjan osalta. Neiti oli aika väsynyt pitkän metsälenkin jäljiltä ja pötkötteli jo aurinkoisella laiturilla, kun odoteltiin junaa. Lemmikkivaunussa oli meidän lisäksi muutama koira ja yksi näistä oli vanha pinseri, joka nosti hirveän metakan, kun astuimme vaunuun. Pinjahan säikähti moista ärjymistä ja väisti käytävän toisella puolella olleen istuimen alle. Sain neidin kuitenkin houkuteltua omalle paikalleen jalkojeni juureen. Pinja rauhoittui nopeasti ja pötkötteli Seinäjoelle saakka, jossa kävimme pitämässä pienen jaloittelutaon. Junamatkamme viimeinen tunti olikin sitten vähän levottomampi ja annoin Pinjalle matkan toisen herkkuluun purtavaksi + iltaruuan määrän nappuloita aina kun se teki jotain oikein (kertailtiin istumista, maatemenoa, molempien tassujen antamista vuorotellen ja harjoiteltiin tassujen laittamista mun polville ja alas menoa). Perille päästyämme Pinja oli taas ihan mielissään ja parit ilopissatkin tuli tänne mummilan sisälle iloisten jälleennäkemisten seurauksena.

Täällä sitä nyt sitten möllötellään viikko etiäpäin ja nautiskellaan äipän ruokakaappien sisällöstä. Illalla lähdetään käymään Hillaa moikkaamassa ja torstaina ois tarkoitus mennä mätsäreihin joko Ouluun tai Liminkaan. Tällä kertaa jopa muistin ottaa sen rokotustodistuksen mukaan! Pinjasta pitäisi ottaa 22-viikkoiskuva, mutta tähän loppuun muutama äsken napattu otos meijän pörrökorvasta.

Kiikkustuolin alla on mukavaa, mutta onko se nyt ihan fiksu lepopaikka..?

Voi nassua! Voishan noita korvakarvoja joskus jopa trimmata...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti