sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Pinja 4 kuukautta!

Eilen Pinjalle tuli 16 viikkoa mittariin ja kyllä täytyy myöntää, että viimeiset 2 kuukautta on ollut ihan parasta pitkään aikaan meikäläisen elämässä! Kyllä tuon koiranpennun kehityksen ja toilailujen seuraaminen on yhdenlaista terapiaa, vaikka toki välillä tulee niitä hetkiä, jolloin tekisi mieli itkeä epäonnistumistaan koiran koulutuksessa. Pinja on kasvanut siis isoksi ja pitkäkoipiseksi, vilkkaaksi ja useimmissa tilanteissa rohkeaksi koiranaluksi. Torstaina eläinlääkärin vaaka näytti 5 kg Pinjan kohdalla, joten kilo on tullut kuukaudessa lisää. Rokotuksesta Pinja ei taaskaan välittänyt mitään, vaan syöppönä tyttönä veti kissanraksuja naamaan lääkärinpöydällä samalla kun piikki pistettiin niskaan.

Perjantaina käytiin Aulangolla lenkkeilemässä erään sheltti-ihmisen kanssa, jolla on kaksi shelttinarttua. Sai Pinjakin juosta vapaana kahden rotutoverinsa kanssa ja tutustua uusiin koirakavereihin. Sai kyllä olla taas tarkkana, ettei astu tuon kakaran päälle kapealla polulla, kun se kävelee metrin säteellä mun jaloista! Välillä Pinja uskaltautui jäämään kauemmas haistelemaan, mutta yleensä se vapaana ollessaan pinkoo nopeasti ulkoiluttajansa perään. Pinja oli parin tunnin lenkin jälkeen ihan naatti ja nukkuikin illalla aika pitkään, mutta jaksoi tietty iltavilleillä vielä ennen yöunia.

Eilen aamulla olikin talvi tullut yön aikana takaisin tänne Hämeenlinnaan ja lunta oli maassa sen 10 cm. No, Pinja oli tietty aamulenkillä aivan innoissaan ja se sai juoksennella vapaana tuossa lähimetsässä. Kunnon spurtteja neiti ottikin ja leikittiin pitkään lenkin lopuksi. Kuvasaldoakin eiliseltä on, joten laitoin niitä näkyville.

Eilen meillä oli siis tarkoitus käydä Pinjan ekoissa mätsäreissä, mutta emme voineetkaan osallistua niihin raivotautirokotteen 2 viikon varoajan takia. Itselläni ei ollut tietoa kyseisestä varoajasta, koska en aikaisemmin ole osallistunut koiran kanssa mihinkään joukkotapahtumiin. Käytiin siis pikavisiitti mätsäritunnelmissa ja lähdettiin kotiin. Pinjalle kyseinen pyrähdys muita koiria täynnä olevasta tallipihasta ja maneesista oli henkisesti rankka kokemus ja neiti nukkuikin monta tuntia kotiin päästyämme. Saipa siinä sitten itse rauhassa tehdä kouluhommia eteenpäin ja laittaa ruokaa!Lunta!


Vauhtia!


PS: Pinjalta lähti eilen eka hammas! Edestä ylhäältä puuttuu nyt yksi sahalaitanaskali ja lisää odotellaan vaihtuvaksi. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti