maanantai 5. marraskuuta 2012

Liimakorva ja koulutusviikonloppu

Viime perjantaina pystykorvaisesta soopelista tuli enemmän shelttiä muistuttava eläin, kun käytiin kasvattajan luona liimauttamassa korvat alas ja vielä pään päältä yhteen. Niille, joista koiranpennun korvien liimailu kuulostaa kauhistuttavalta, sanottakoot että maitoliimalla liimataan KARVOJA yhteen, ei ihoa!
Ninnille liimaushetki oli vähemmän kivaa ja neiti olisi tehnyt paljon mielummin jotain muuta, kuin olla paikoillaan muutaman kymmenen sekuntia... Melkoinen ikiliikkuja se kyllä onkin. Jos se ei mene täysiä paikasta toiseen, niin se nukkuu sikeästi tai jyystää naudan putkiluuta kuin isokin susi. Siitä oonkin ollut tosi iloinen, että pennun pureskeluntarve on (ainakin tähän mennessä...) rajoittunut luihin ja leluihin. PAITSI yhtenä päivänä se oli innostunut jatkamaan Pinjan aloittamaa lipaston kulman tuhoamisoperaatiota! Mutta onneksi lipasto on kirppislöytö, eikä mikään perintönä saatu antiikkinen aarre.

Liimakorva 15 viikkoa


"Kuiskaan sulle salaisuuden, sisko."

Viikonloppuna minä päätin kouluttaa välillä koirien sijasta itseäni ja lähdin viikonloppureissulle Sastamalaan kasvattajan peruskurssille. Muutama muukin innokas koiraihminen oli saapunut lauantaiaamuna yhdeksäksi Hotelli Ellivuoreen ja pikaisesti laskettuna kurssilla oli noin 60 henkilöä. Kahteen päivään oli saatu sisällytettyä yhtä jos toista koira-asiaa. Lähinnä jalostukseen liittyviä juttuja käytiin läpi, mutta myös koiran anatomia, tyyppioppi, terveys, ruokinta ynnämuut tärkeät asiat käytiin läpi enemmän tai vähemmän perusteellisesti. Liki 15 koulussaolovuoden kehittämistä istumalihaksista oli totisesti hyötyä kuluneen viikonlopun aikana! 
Todistuskin kurssista tuli, kun "lopputentin" (20 monivalintakysymystä) läpäisi hyväksytysti. Jee, nyt vois hakea kennelnimeä, mutta kun ei ole moinen ihan heti suunnitelmissa. Jospa sitten jonkun(kymmenen) vuoden päästä olisi ajankohtaista harkita kasvattajaksi ryhtymistä. Mutta antoisa kurssi oli kaiken kaikkiaan ja suosittelen kyllä peruskurssille menoa, jos ollenkaan kiinnostaa jalostusasiat tai koiraharrastus noin muutenkin.

"Näin meillä vietettiin lauantaipäivää, kun äippä ei ollu kotona! Huomatkaa ihanat luut sängyllä, namii!"

Oli muuten aika rankkaa olla koirista erossa kokonaiset kaksi päivää! Ihan hullua, mutta kun noiden kanssa tulee kuitenkin vietettyä sen verran paljon aikaa ja minähän sitten joka välissä varmistelin, että onko kotona varmasti kaikki hyvin... Höh, pitäisi vaan luottaa tuohon avopuoliskoon!

Eilen illalla kun kotiin selvisin, niin menihän siinä hetki koirien kanssa sohvalla makoillessa. Sitten pitikin jo lähteä kiireesti kohti Janakkalaa ja rally-tokoharkkoja. Pinjalla oli taas päivä, jolloin oma ääni kuulostaa sen mielestä erityisen kivalta... Tehtiin kontaktiharjoituksia ennen kuin aloitettiin rallyharkat menemällä kahta eri rataa vuorotellen. Tällä kertaa uusina liikkeinä oli "koira eteen, 1 askel peruuttaen, stop!, koira eteen, 2 askelta peruuttaen, stop! koira eteen, 3 askelta peruuttaen, stop!" ja "askel oikealle". Myös "juosten" kyltti oli eilisissä harkoissa ekaa kertaa. Pinjan kanssa liikkeet meni suht hyvin ja kontaktia piti kyllä niin hienosti aina kun tehtiin rataa. Mutta tuolla neidillä on tosiaan ongelmana turha haukkuminen silloin, kun pidetään taukoja. Joten koko ajan pitää tehdä jotain ja eilen sitten tehtiin paikkamakuuta ja hiottiin sivulle tuloa + pikku pätkiä seuraamista. Kotimatkalla tapahtukin jotain, mitä ei vähään aikaan ollutkaan sattunut; Pinja oksensi häkkiinsä. Kaikki treeninamit siellä häkissä kivassa keossa odottivat siivoojaansa, uujea. Toivottavasti matkapahoinvointi ei taas ala uudestaan ja ens sunnuntain näyttelyreissu Jyväskylään sujuisi ilman ylimääräisiä sotkuja...

Ainiin! Ninni painoi eilen, tasan 15 viikon iässä, 3,6 kiloa ja perjantaina pentu saakin jo toisen rokotteensa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti