tiistai 20. maaliskuuta 2012

Pinjan uusi pesä

Kävinpä tänään hommaamassa Pinjalle uuden, ikioman pesän! Ostin facebookin koiratarvikkeiden myynti/osto-yhteisön kautta Savic-merkkisen metallihäkin hintaan 25 euroa. Häkki on ollut käytössä myyjän puheiden mukaan vuoden ajan ja onkin hyväkuntoinen. Mielestäni tein hyvät kaupat, sillä häkin myyntihinta uutena on siinä 80 euron kieppeillä. Häkki tulee siis lähinnä autossa matkustukseen, sillä kuten olen aikaisemminkin kertonut, Pinja kärsii matkapahoinvoinnista edelleen. Viimeksi tuli kahden oksut lauantaina Mäntän reissulla etupenkille... ei kiva! Koitetaan siis josko tytskälle ei tulisi paha olo farmariauton takakontissa, jonne häkin saa kivasti laitettua, eikä se näkisi sieltä niin hyvin ohi meneviä autoja ym. Onhan häkissä matkustus myös sata kertaa turvallisempaa, kuin sylissä etupenkillä! Mietittiin turvavyövaljaitakin vaihtoehtona autossa matkustamistavalle, mutta tultiin siihen tulokseen, että häkki olisi Pinjan kohdalla parempi vaihtoehto.

Pinjan uusi mökki (jossa ilmanvaihto pelaa!)

Ajattelin tässä kertoilla vielä Pinjan eräästä pahasta tavasta, joka on autoja kohti hyökkäily ja niille haukkuminen. Liekö paimentamista vai mitä, mutta pelottavia autoja Pinjan pitää välillä komentaa. Tämä on tosi raivostuttavaa, varsinkin jos ollaan lenkillä klo. 15-16 aikaan, eli juuri kun ihmiset palaa koulusta ja töistä kotiin ja liikenne on vilkasta. Olen koittanut saada kitkettyä tätä käytöstä namien avulla pois ja kiinnittänyt Pinjan huomion joko minuun itseeni tai puukeppiin (joita Pinja rakastaa yli kaiken!). Yleensä nameilla houkuttelu onnistuu ja palkitsen Pinjan aina, kun se kulkee nätisti, vaikka ohi ajaakin auto. Pinja ei hyöki autoja kohti silloin, kun ne kulkevat kaukana tai niitä menee letkassa monta hidasta vauhtia. Esim. viime perjantaina menin Pinjan kanssa odottelemaan Timppaa kaupasta juuri pahimpaan ruuhka-aikaan, joilloin kaupan pihalla meni paljon autoja hiljaista vauhtia. Tällöin Pinja ei haukkunut autoille tai yrittänyt hyökkiä, taisi neiti olla niin hämmästynyt autojen paljoudesta ja kaikista muista äänistä ja hajuista ympärillään! Mutta tässäpä on meille vielä työtä ja uskon, että sinnikkäällä harjoittelulla päästään tuloksiin, eivätkä autot Pinjaa enää hetkauta.

Tässäpä vielä loppukevennyksenä Pinja päiväunilla, äitin ja isin sängyssä tietty... Ollaan tosiaan päästetty (tai nostettu) Pinja sänkyyn ja yleensä aamuyöstä 4-5 aikaan, kun käytetään sitä ulkona (jos herätään) ja se onkin nukkunut meidän jalkopäässä n. 6:30 asti. Toisinaan Pinja ei viihdy sängyssä ollenkaan, taitaa tulla neidille tuossa jo nyt niin tuuheassa turkissaan kuuma.

Sippi tyttö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti