lauantai 10. maaliskuuta 2012

Kevät tulee (ja koira sotkeutuu)...

Loma alkaa jo vedellä viimeisiään ja paljon on Pinjakin tällä viikolla saanut nähdä ja kokea täällä "pohjoisessa". Ollaan nähty Taraa ja Hillaa kahteen otteeseen, käyty ihmettelemässä kissoja, leikitty naapurin chihuahuan kanssa ja tavattu paljon Pinjalle uusia ihmisiä. Hyvin on mennyt viikko ja Pinja on kyllä reipastunut taas tosi paljon. Reilun tunnin lenkillä käytiin äskettäin tuolla aurinkoisessa kevätsäässä, lämpömittarikin näyttää 4,6 astetta plussaa varjossa. Pinja jakso tosi hyvin ja nautiskeli, kun sai juoksennella vapaanakin. Nyt neiti sitten simahti eteiseen mun lapasten päälle! Pinjalla on alkanut massukarvat olemaan hiekassa ja kurassa lenkin jäljiltä, sen verran lumettomia nuo kävelytiet on jo. Kevät tulee siis kohisten, ihanaa. :)
Maanantaina matkataan junalla takaisin Hämeenlinnaan ja edessä on siis Pinjan eka junamatka. Ei olla harjoiteltu junassa olemista vielä lyhemmällä matkalla, vaan heti suorilta mennään istumaan vajaaksi 6 tunniksi lemmikkivaunuun. Saas nähdä, mitä neiti tuumaa. Rautatieasemalla ollaan kuitenkin vierailtu useaan otteeseen, kun ollaan haettu ja viety vieraita asemalle, eli läheltäkään menevät junat ei Pinjaa enää paljoa hetkauta.

Alla omenapuun...


Hihii, hassutassu <3


Pinja täyttää tänään 13 viikkoa ja kuvailinkin sitä tuossa aamulla vähän, kun se käyskenteli takapihalla ja maisteli äitin omenapuiden oksia. Pinja on oikea oksahullu ja kaiken maailman risut se aina lenkilläkin löytää ja kantelee niitä suussaan. Sitten kun pitäisi luopua oksasta, niin karkuunhan se tietenkin lähtee pinkomaan hurjaa kyytiä.
Ensi viikonloppuna suunnataan Mänttään kasvattajan luokse moikkaamaan Pinjan pentuesiskoa Helmiä, velipuolta Kessua ja Sani-mummua + tietysti muita Taimitarhan koiria. Saas nähdä, mitä kasvattaja Pinjasta tuumaa ja kuinka hauskaa Pinjalla on siskonsa kanssa. Ainakin itse odotan innolla Helmin näkemistä. Pinjan kasvattaja tosiaan pohti pentutarkastukseen saakka, kumman narttupennuista jättää itselleen, Pinjan vai Helmin, sillä tytöt olivat niin samankokoiset ja yhtä hyvärakenteiset. Kasvattaja oli kuitenkin ihastunut Helmiin jo alusta asti ja sillä olikin vielä 7-viikkoisena tasaisempi ja rauhallisempi luonne kuin Pinjalla, joka jo neliviikkoisena retuutti pentuesisaruksiaan pitkin lattioita... Helmi on myös paljon vaaleampi väritykseltään kuin Pinja, lähes valko-harmaa, muutamia mustia läikkiä lukuun ottamatta. Luulen että Pinja on isokokoisempi kuin siskonsa, sillä sen ruokahalu on ollut niin hyvä ja Helmi on kuulemma vähän nirsompi tapaus.

Nyt vielä nautiskellaan ihanasta kevätauringosta ja loman viimeisistä päivistä, ensi viikonloppua odotellessa!

1 kommentti: