lauantai 11. helmikuuta 2012

Pinja 9 viikkoa!

Katri-omistajan kertomaa:

Tänään Pinja täyttää tasan 9 viikkoa ja 1,5 viikkoa se on meillä nyt asustanut. Aika on mennyt tosi nopsaan ja tuntuu, että Pinja on kasvanutkin jonkin verran siitä kun se meille haettiin. Luonteeltaan Pinja on tosi pentumainen, eli saa aamu- ja iltavillejä ja tietenkin keskellä päivää tulee myös riehumiskohtauksia, jolloin kaikki lelut ja leikittäjäkin saa kyytiä. Pinja myös nukkuu paljon, joka on tietysti välttämätöntä pennun kehitykselle. Ruokakin maistuu, varsinkin aamulla kuppi tyhjenee nopeasti. Namipalojakin Pinja on saanut aina kun ollaan harjoiteltu istumista, tassun antamista ja luoksetuloa. Vaikka luoksetulo onnistuu ilman lahjontaakin, riittää kun kunnolla kehuu! Ulkoilu on onnistunut Pinjalta alusta asti hyvin, vaikka panta oli ensimmäistä kertaa kaulassa sinä päivänä kun se meille haettiin. Pinja ei pure hihnaa kun ulkoillaan, vaan keskittyy silloin ympäröivään maailmaan ja tarpeiden tekoon. Sisäsiisteydessä on vielä opettelua ja varsinkin öiden jäjiltä löytyy pikku ylläreitä...Mutta hyvällä mallilla ollaan siltä osin, että lähes joka kerta kun ulos mennään niin Pinja pissaa välittömästi.
Pinjan lempparileluja on kasvattajalta saatu solmittu käsipyyhe, mun matonkuteesta virkkaama ja letittämä "vetolelu" sekä vessapaperihylsyt, joissa on ruokanappuloita sisällä. Lempipaikaksi sillä on muodostunut meidän sängyn pääty, johon olen laittanut sille huovan ja puoliksi lattialla roikkuva päiväpeitto antaa myös turvaa. Yöt Pinja nukkuu suurimmalta osin sängyn vieressä olevalla pedillä, jolla se kuitenkin harvemmin päivällä lepäilee.
Vielä ei olla Pinjaa kauheasti sosiaalistettu muiden koirien kanssa, mutta pian senkin aika koittaa. Tämä johtuu osin myös siitä, ettei mulla ole oikein koiria omistavia kavereita täällä Hämeenlinnassa ja ne koirat, jotka tässä meidän talossa asuu, ovat kaikki isoja.
Autossa Pinja viihtyy ihan hyvin mun sylissä etupenkillä, eikä rimpuile tai vikise. Käytiin tänään kirpparilla kiertelemässä ja Pinja oli mun sylissä koko ajan. Aluksi meinasi vähän tärisyttää, mutta Timppa syötteli sille muutaman namin ja hetken päästä pentu jo rentoutuikin täysin. Tarkoitus olisi Pinjan kanssa matkustella lähiaikoina bussissa ja junassa, sekä käydä koululla piipahtamassa. Saa siten uusia kokemuksia eri ympäristöistä! Käytiin tänään myös lähimetsässä lyhyellä lenkillä ja Pinja sai juoksennella vapaana. Ei se kovin kauas uskalla meistä lähteä, joka on kyllä tosi hyvä juttu. Ei tarvi ainakaan pelätä, että lähtisi omille teilleen!

Tässä vielä tänään otettu pöydälläseisomiskuva Pinjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti